HOW TO GET OUT OF A TRAFFIC TICKET

Když ti, kdo vás šikanovali na škole, vyrostou, může se přihodit jedna ze dvou věcí. Buďto se z nich stanou drogoví dealeři a nebo policajti. To, která z těchto dvou možností bude platit, záleží do značné míry na tom, jak měli vzdělané rodiče. Pokud byla máma učitelka a táta dělal pojišťováka, pak ten malý hajzlík, co vám v hodině tělocviku stahoval gatě, bude jednoho dne nosit policejní odznáček.
Pokud táta pláchl a máma po večerech šlapala chodník, pak ta svině, která vám dala pěstí do nosu jenom proto aby vyhrála sázku, bude doma ve skříni pěstovat marijánku. Jediný člověk, jehož život je ještě předvídatelnější než život podobného parchanta, je hezká blonďatá roztleskávačka, u které je jisté, že bude mít v šestadvaceti tři děcka a třicet kilo navíc.
Jenom na okraj, tento článek není o pitomečcích, kteří s vámi chodili na střední školu. Píšu o policistech, respektive se snažím vysvětlit, jak se vyhnout pokutám při řízení auta. Takové informace se hodí mít, no ne? A není úplně snadné si je obstarat. Koneckonců, pokud je sami od sebe poskytujete, vystavujete sami sebe velkému nebezpečí a můžete si být jistí, že po vás půjdou.
Pokud chcete tenhle typ lidí opít rohlíkem, musíte být schopni využívat jejich slabých míst. A k tomu, abyste znali jejich slabá místa, musíte zjistit, co jsou vůbec zač. Popravdě řečeno jde o velmi nekomplikované povrchní týpky. Umíte-li zařídit, aby vás měl rád vlastní pes, pak tyhle lidi zmáknete úplně bez problémů.
Je nanejvýš pravděpodobné, že policajt, se kterým se právě bavíte, šikanoval na střední škole ostatní děcka. Představte si toho nejúlisnějšího hajzlíka, se kterým jste chodili do třídy. Jestli se hezky oblékal do školy, měl holčičí křestní jméno a kdykoli se mu někdo vzepřel, skoro vždycky couvnul, pak se z něj s největší pravděpodobností stal policajt. Každý policajt je v podstatě dospělý zbabělec s odznáčkem. Pokud se stejnému člověku postavíte dnes, půjdete šupem do vězení.
Aby bylo jasno, cílem policajta není "sloužit a chránit." Cílem policajta je buzerovat obyčejné lidi, kteří si v autě zapomněli nasadit pás. V případě, že sháníte někoho, kdo by vás ochránil před znásilněním, vyloupením domu nebo zavražděním, policajty se ani nesnažte volat. Kupte si radši psa. Psovi na vašem bezpečí záleží mnohem víc, než nějakému policajtovi. Tomu je úplně u prdele co s vámi bude, pro něj jste jenom jméno a otisk prstu.
Zároveň ale platí, že když přijde na lámání chleba, není velký problém mít takového policajta pod palcem. To vím z vlastní zkušenosti. Mám za sebou poměrně hodně střetů se zákonem a v průběhu let jsem se poměrně solidně naučila s těmito lidmi jednat. Dokonce by se dalo říct, že si s nimi už pohrávám jak kočka s myší.
Když mě dnes zastaví za rychlou jízdu, vůbec mi to nevadí. Naopak mně to vždycky velice zvedne náladu a po zbytek dne z toho žiju. Ti hlupáci by udělali líp, kdyby mě nechali jet, akorát že to oni netuší. Nemají vůbec páru co je čeká. Já jim můžu říct jenom to, že jak si kdo ustele, tak si i lehne.
S dovolením zopakuju ještě jednou svou hlavní myšlenku, kdybyste ji náhodou špatně pochopili nebo jste mysleli, že jenom tak plácám. Policajti na vás chystají velice chabé pasti, kterým se jde snadno vyhnout a nikdy nedostat pokutu. Ani přitom nemusíte vyslechnout ty jejich blbé kecy. Stačí mít na paměti pár základních pravidel.
NIKDY SE POLICAJTA NEPTEJTE JAK SE Z POKUTY VYVLÉCT. Nebo, pokud se ptáte, počítejte s tím, že vám bude lhát. Nevěříte mi? Zkuste si to. Vsadím se s vámi o 10 dolarů, že vám řekne, ať "se chováte slušně" a ať "na něho nejste nepříjemní." Prd. Na toho hňupa můžete být slušní a zdvořilí jak chcete a stejně tu pokutu dostanete.
Proč? Chovat se k takovému člověku uctivě znamená mu neustále připomínat, že nad vámi má moc. Jasně, že jej to potěší, ale pokud vás nepotěší pohled, jak si vykračuje směrem k vašemu okýnku s lístečkem v ruce, raději se na nic neptejte a nebuďte přehnaně zdvořilí. Tím mu naopak narostou ramena. Čím víc mu budete podkuřovat, tím víc vámi bude pohrdat. Pokud budete působit jako slaboch, počítejte s tím, že s vámi jako se slabochem bude zacházet.
PŘEDSTÍREJTE, ŽE HO MÁTE RÁDI JAKO ČLOVĚKA. U podobných typů totiž platí, že je v dětství buď šíleně rozmazlovali a ve všem jim vycházeli vstříc, nebo na ně naopak úplně kašlali. Nikdo, a v to počítám i jejich rodiče, je neměl opravdu rád takové jací jsou. Tím, že projevíte upřímný zájem o jejich životní situaci se stanete prvním člověkem v jejich utrápeném životě, který tak učinil, čímž je naprosto vyvedete z rovnováhy.
Když vás na silnici zastaví, výborná strategie je bleskově se přesunout na místo spolujezdce. Policajt přijde k okýnku řidiče a vy na něho začnete zběsile mávat, ať přejde na druhou stranu, a to okamžitě, protože "nechcete, aby stál tak blízko projíždějících aut, co kdyby nějaký hňup dostal smyk a narazil do něj, to byste ho pak měli na svědomí a s tím se nedá žít."
Ze všech sil se snažte znít ustaraně a vynervovaně. Když pak policajt poslušně obchází auto, vidíte jak mu klesají ramena, sklání hlavu a na tváři se mu objeví něco jako úsměv. Co to, někomu na něm záleží? To tu ještě nebylo. Zničehonic ho už ani trochu netrápí, jakou rychlostí jste vlastně předtím jeli.
NEVYMLOUVEJTE SE. Vymlouváním jenom připravujete půdu na to, aby vám policajt udělil přednášku. Ze všeho nejradši totiž policajti dělají z lidí blbce, zvyšují si tak totiž sebevědomí. Namísto toho pokrčte rameny a řekněte, Omlouvám se. Tečka. Když se vás zeptá PROČ jste jeli moc rychle, jednoduše řekněte "Asi jsem se nedívala na tachometr. Díky, že jste mě zastavili, tu pokutu si zasloužím. Odteď si dám pozor, aby se to neopakovalo."
Policajti mají rádi, když při jejich přednášce žadoníte o slitování. V podstatě je to dospělácká verze hry "Kdo je tvůj pán?" Jakmile to pro ně přestane být zábava, pravděpodobně se na to vykašlou. V případě, že se před nimi budete plazit, budou celou věc protahovat, jak to nejdéle půjde.
ZMĚŇTE TÉMA. Pokud je to aspoň trochu možné, změňte téma. Pokuste se dosáhnout toho, aby policajt zapomněl, že je policajt. Toho se dá docílit překvapivě snadno. Pokud máte například v autě psa, dovolte mu vylézt k oknu, aby si ho policajt mohl snadno pohladit. Ještě lepší je, když tenhle kousek psa přímo naučíte, bohatě se vám to vyplatí.
V ten moment jak policajt uvidí psa, řekněte, "Omlouvám se, ale on má prostě hrozně rád lidi. Máte rád psy?" Ani se nenadějete a policajt vám se slzou v oku líčí jak měl v osmé třídě nějaké blbé štěně. Hodně se ho doptávejte na podrobnosti a snažte se vytvořit dojem, že vás ty pitomosti co z něho lezou opravdu zajímají. Zanedlouho vám mávne, ať jedete dál. Kde nic tu nic, ani písemné napomenutí vám nedal.
JE TO BLBÉ, ALE NEZAMRZÍ UKÁZAT VÝSTŘIH. S flirtováním to moc nepřehánějte, jinak ten slizoun může nabýt dojmu, že jste výměnou za shovívavost připravena něco nabídnout. Ale pokud disponujete hezkým poprsím a máte na sobě uplé šaty, není od věci se občas trochu předehnout.
V NEJHORŠÍM PŘÍPADĚ BĚŽTE K SOUDU. Pokud jste postupovali přesně podle mých pokynů a přesto jste dostali pokutu, je nanejvýš pravděpodobné, že policajt odcházel od vašeho auta s pocitem viny, že zbytečně prudil. Máte-li pocit, že tomu tak skutečně je, běžte k soudu a vzneste proti obvinění námitku. V 90 procentech případů se policajt vykašle na to, aby proti vám šel svědčit. Což znamená, že se vám nejenom sníží pokuta, ale především vám neseberou žádné body.
Pokud naopak budete dělat problémy a hádat se, budete na něj nepříjemní a budete ho poučovat a chovat se povýšeně a arogantně, pak ho tím jenom rozzuříte, což je docela pochopitelné. V tom případě se pak připravte na boj. Ten člověk po vás půjde dokud si to pořádně nevyžerete a nic ho nezastaví.
Mimo jiné si nenechá ujít možnost si vás u soudu hezky podat. Na to se bude těšit celý den. Jestli ho vytočíte ještě víc, přesvědčí své kámoše, aby vás sledovali po celém městě a snažili se vás přistihnout při drobných přestupcích.
Můj seznam se v podstatě dá zkrátit na tohle: předstírejte, že policajti jsou taky lidi. Pokud se chovají lidsky, odměňte je. Pak nasedněte do auta a bez pokuty odjeďte, přičemž si pod vousy můžete brumlat něco o tom, jací jsou to všechno debilové. Tak to minimálně dělám já a funguje to dokonale. Výjimkou je pokud jste černoch, tam policajti zrovna střílí skrz zadní okno.