LIKE A HEART ATTACK

Dopis o zajímavém setkání. Dallas, Texas, 19. červen, 2000
Tak Sáro, klidně zase s chutí vytáhni tu nálepku s nápisem Hysterka. Nebo zatím ještě ne, co já ti vím. Já se v tom teda fakt plácám, co? Už tady ze všeho šílím. To jak daleko od školy bydlím se mi projevuje na prospěchu ve škole a to mě hrozně ubíjí. Je to na prd i z toho důvodu, že si pak těžko sháním při škole práci a následně jsem finančně závislá na Stevovi. No jo, furt ta samá písnička, však to znáš. Už tě asi nebaví to poslouchat.
K tomu všemu ještě bydlím s třemi kluky a víš jak to chodí. Dělají tady hrozný bordel a uklízím to já. Oni by pořád jenom pařili. Jsou to vysokoškoláci a k tomu věku to asi patří. Ale já to nemusím snášet, nebo snad jo? Onehdá jsem Stevovi řekla, že zvažuju, že se odstěhuju a on se z toho rozplakal. No chápeš to? Já nevím co dělat s lidmi, když pláčou... pokud teda nechápu, proč pláčou. Ale tohle absolutně nechápu.
No nic, on už se z toho mezitím nějak dostal. Holt jsem se tak rozhodla a on už ví, že nemá cenu se mně to snažit rozmluvit. Mám jednu kamarádku, co bydlí kousek od školy a ke které by mi nevadilo se nastěhovat. Dokud bych si nenašla nějakou práci (což doufám nepotrvá moc dlouho) tak by mi dokonce prominula placení nájmu.
Taky si chci promluvit se ségrou a navrhnout jí, aby se s děckama přestěhovala do Dallasu. Tady by si mnohem snáz našla nějakou solidní a líp placenou práci. Manžela má ve vězení, už je tam rok a v dohledné době ho nepustí. Ségra musí živit čtyři děcka a už deset roků je bez práce.
Kdyby se jí podařilo pronajmout ten svůj dům, mohla by z těch peněz zaplatit byt tady. Říkám si, že bych tam pak mohla bydlet a pomáhat jí, takže by měla nějaké peníze z toho a ještě navíc zaměstnání. Asi bych pak musela být blíž Dallasu, ale to mi už tak moc nevadí. Připrav se, že mě pěkně sjedeš, až ti řeknu, proč mi to nevadí.
Tak jo, poslouchej. Můj spolubydlící Geoff, který právě oslavil 19. narozeniny, chodí s Amy, tou 31letou striptérkou od vedle. Čas od času spolu všichni vyrazíme do města. Minulý týden jsme zašli do tetovacího salónu, protože Amy tam zná majitele a chtěla, aby si Geoff nechal propíchnout jazyk.
Po nějaké době jsem tam musela jít na záchod. Ten byl až někde vzadu, za kamrlíky těch tatérů. Takže pak v klidu jdu zpátky a najednou slyším jak někdo říká, "Hej... ty ... holka ... hezká holko ... ty s těma brýlema!" Až do té zmínky o brýlích jsem si myslela, že mluví na někoho jiného. Tou dobou už jsem taky dávno prošla kolem jeho kamrlíku.
Na místě jsem se otočila a nakoukla do dveří. Někoho tam zrovna tetovali. Ten člověk na křesle se usmíval od ucha k uchu a podle všeho byl úplně zhulený. Tatér na mě mrknul a zeptal se mě na pár věcí, z nichž si většinu už nepamatuju, protože mě totálně vyvedlo z míry, že jsem se mu líbila.
Neměla jsem na sobě žádný makeup (ne že bych snad bez makeupu nebyla hezká, ale znáš to, nezaškodí), ale zato jsem měla takové ohavné zelené kapsáče a roztrhané tričko s dlouhým rukávem. Taky jsem za sebou měla hrozný den a šlo to na mě vidět. Ten kluk pořád mluvil, ptal se mě co jsem zač a tak.
Amy si nakonec všimla, že tam stojím ve dveřích a přišla se podívat co se děje a jestli jsem v pořádku. Amy se považuje za mou ochranitelku a to jak na mě dává pozor mně dělá hrozně dobře. No nicméně, jak jsem už říkala, Amy je zatraceně sexy striptérka. Takže jak tam pak stála vedle mě, s tím svým úžasným tělem, tak jsem se cítila velice nesvá.
Amy pozdravila toho tatéra, ale ten se na ni jenom krátce podíval, řekl čau a zase se podíval na mě. Než ze sebe mohl cokoli vypravit, tak mu Amy (která tou dobou už byla docela jetá) skočila do řeči a prý, "Poslyš, ty si mě nepamatuješ?" Ten kluk řekl jenom, "Ne, fakt ne," a zase se podíval na mě.
Dostal ze sebe asi tak jedno slovo a už ho Amy zase přerušila. Amy je totiž zvyklá, že z ní všichni chlapi slintají a můžou se z ní úplně podělat. Tohodle kluka podle všeho zas tak moc nebrala a to jak ji odpálkoval jí vyrazilo dech. Bylo vidět, že takové jednání nehodlá trpět. "Poslyš, já jsem tu co chvíli. Já jsem ta striptérka co tady dennodenně vysedává." "Ty, tebe si fakt nějak nepamatuju. Ale bavím se teď tady s tvou kamarádkou. Kočka."
Nikdy předtím mě nikdo takhle hezky nebalil. Co hezky, už dlouho mě nikdo nijak nebalil, takže jsem si ani nepamatovala jaký je to pocit. Hned potom jsme museli jít, takže jsem mu na to neodpověděla, ale od té chvíle mi to vrtalo hlavou. Tomu klukovi jsem evidentně přišla v něčem zajímavá. Většině lidí tak nepřijdu, se mi zdá, minimálně ne na první dojem. Na většinu lidí nijak nezapůsobím, ani v dobrém ani ve zlém. Takže to bylo velice příjemné. Nemluvě o tom, že to byl fakt hezký chlap. Byla jsem v tom až po uši.
Následující den, zatímco byl Steve v práci, jsem ze sebe udělala úplně nového člověka. Umyla jsem si vlasy (už bylo stejně načase), oholila nohy, oblékla ladící spodní prádlo (ne že bych snad měla v plánu mu jej předvádět) a dala si makeup. Chtěla jsem vypadat úplně jinak, aby vůbec nepoznal, že jde o stejnou osobu.
Do salónu jsem se vydala ještě než tam začali chodit lidi. Tatéři vysedávali v přední části obchodu a o něčem si vykládali. Zrovna se něčemu všichni velice smáli. Předstírala jsem, že si prohlížím knížky, ale ve skutečnosti jsem poslouchala o čem je řeč. Nakonec se mě někdo zeptal jestli hledám něco konkrétního.
Ten kluk z předcházejícího dne na mě zíral úplně nejvíc ze všech a najednou, zničehonic, povídá, "Když se mnou budeš chodit, udělám ti zadarmo tetování." Všichni ostatní chlapi se mu začali smát a popichovat ho, prý je úplný zoufalec a já zas "přítelkyně na jednu noc." Zdálo se, že je mu to nepříjemné a tak mi řekl, "Ne, fakt, vezmi si mě."
Úplně jsem zrudla a řekla něco ve smyslu, "Já nevím, jestli se vůbec někdy budu vdávat," což byla podle všeho správná odpověď, protože někdo prohlásil, že jsem chytrá holka a začal si dělat srandu z nějakého jiného kluka, který se předtím bez velkého přemýšlení oženil a úplně si tím zkazil život. Chvíli mi nikdo nevěnoval pozornost a můj tatér toho využil a přišel za mnou k pultu.
Ukázalo se, že vůbec nepoznal, že jsem ta holka co ji viděl večer předtím, protože jsem vypadala úplně jinak. Ale hned jak jsem mu to řekla, on na to, "Tak to je skvělé! Už jsem myslel, že jsem během dvou dnů viděl dvě nejkrásnější ženy na světě a teď si mezi nimi budu muset vybírat, ale ona je to jedna a ta samá!"
Sedli jsme si a procházeli jeho knihu a dívali se na jeho náčrtky a on se mě mezitím pořád na něco ptal. Nijak přitom neskrýval, že je do mě zabouchnutý až po uši. Zároveň ale nebyl nepříjemný ani vlezlý. Mluvil tiše a klidně a mně se z toho úplně podlamovala kolena.
Zeptal se, jestli se kolem mě točí hodně chlapů, a já jsem mu řekla, že zrovna s někým chodím (neměla jsem na to mu lhát), ale že ten vztah asi moc dlouho nevydrží (podrobnosti později). On z toho byl trochu smutný a říká, "No, já jsem svobodný mládenec. Ale rád bych s někým chodil... pokud ten někdo budeš ty." V té chvíli jsem pochopitelně zrudla na sto různých odstínů. Je to možné, aby někdo byl takhle milý? Srdce mi málem vyskočilo z hrudi, na obloze bouchaly světlice, všecko co k tomu patří.
Už se docela připozdívalo a tak se mě zeptal jak se jmenuju a co dělám přes den. Řekla jsem mu, že přes týden se domů vždycky dostanu až po sedmé večer. Takže teď když po sedmé zazvoní telefon, úplně se mi zastaví srdce. Možná jsem totálně blbá, ale tak to prostě je. Se Stevem se poslední dobou permanentně hádáme a vůbec nám to nefunguje.
Už mám málo času a tenhle dopis nedopíšu, takže detaily ti asi prozradím, až se zítra vrátím domů. Dnes má totiž Steve volno a bude tady se mnou. Ale buď si jistá, že se všechno podstatné dovíš. Jsem hrozně ráda, že se mám komu svěřit. Kdybych všechno tohle musela dusit v sobě, asi bych brzo praskla.
Každopádně mi prosímtě napiš co na to všechno říkáš. A nebuď na mě moc přísná. Nejsem přece vdaná žena, že? Ne že bych Steva neměla ráda, ale KRISTEPANE, odkud se tady vzal tenhle kluk? Už jsem si představovala jak se stěhuju do Montrealu a mám hromady malých tatérků. Já vím, jsem hrozná. Chana.